start direct

Nieuwe regelgeving voor post naar het buitenland (PostNL)

Header-internationaal-verzenden5.png

Per 1 januari 2020 wijzigt PostNL de voorwaarden voor het verzenden van goederen naar het buitenland. Het is dan niet meer mogelijk om je product in envelop met een postzegel te verzenden naar het buitenland. Hoe dat zit, lees je hier.

Goederenzendingen mogen vanaf volgend jaar niet meer als brief gefrankeerd worden. Wil je een product versturen in een envelop, dan moet je deze voortaan als pakket versturen. Concreet houdt dit in dat als je iets anders verzendt dan papier of brieven, je de zending als pakket (met bijbehorende pakketkosten) moet verzenden. 

Voorbeeld:
Past het product dat je verkoopt nu in een envelop. Dan kun je nu een order van 100 gram voor €4,35 verzenden naar België, per 1 januari 2020 gaat dezelfde zending naar België €7,50 kosten. (Tarief EUR1). 

Het is dus goed om op tijd te bedenken welke aanpassingen je gaat doen in je webwinkel en hoe en of je dit communiceert aan jouw klanten.  

Alle tarieven van PostNL hebben we hier op een rijtje voor 2019 en 2020 zodat je e.e.a. kan vergelijken en eventueel kan aanpassen. Bekijk: Tarieven PostNL 2019 en Tarieven PostNL 2020.  

De nieuwe tarieven kan je in de tarieventabel in de beheeromgeving invoeren. Wil je weten hoe de tarieventabel precies werkt? Bekijk dan dit supportartikel

Of dit ook geldt voor andere vervoerders, weten we helaas niet. We hebben hierover wel navraag gedaan, maar geen informatie ontvangen. Het is dan ook goed om zelf even na te gaan bij jouw logistiek partner of de regelgeving per 2020 wijzigt.