Promoot Sinterkerst met Pinterest

Pinterest-header.png

Toe aan iets originelers dan een pop met vlechten in het haar, twee kaatseballen in een net of een letter van banket? Dan is Pinterest het ideale kanaal om inspiratie op te doen voor de feestdagen. Én om daar als webshop op in te spelen! Dus leg ik je uit hoe je met Pinterest super easy je producten in de kijker zet.

Waarom Pinterest?

Pinterest kan je veel traffic opleveren. Vooral repins zijn erg waardevol, omdat de originele link naar jouw site altijd bewaard blijft. Plaatst een ander dus jouw pin, dan komt deze nog altijd uit in jouw webshop. Daarnaast is Pinterest gratis en zet je in no-time een zakelijk account op. 

Meer weten over Pinterest? Lees ook het blog 'Boost je verkopen met Pinterest'.

Vliegensvlug een decemberbord maken

Is je Pinterest-account opgezet dan kun je borden gaan maken. Het is slim één thema te kiezen per bord, zoals een decemberbord. Op dit bord kun je allerlei decembertoppers verzamelen die direct linken naar je webwinkel. Hoe doe je dat supersnel? Door de Pinterest-bewaarknop in je browser te zetten. Daarmee kun je gemakkelijk afbeeldingen van je webshop opslaan op een Pinterest-bord. Je kunt de Pinterest-browserknop installeren voor Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari en Microsoft Edge.

TIP: Wil je dat bezoekers van je webshop jouw producten kunnen pinnen op hun eigen Pinterest-borden? Installeer dan AddThis in je webshop. Zo zorg je ervoor dat iedereen - met of zonder Pinterest-browserknop - jouw producten kan pinnen via een pin-it knop die je plaatst boven of onder je pagina-inhoud.

Schermafbeelding 2017-11-13 om 15.44.47.png
Afbeelding van Pinterest, zo bewaar je een link.

Oke, decemberbord af. En nu?

Heb je producten gepint zonder de Pinterest-bewaarknop te gebruiken? Check dan of deze pins wel linken naar je webshop. Zonde als iemand geïnteresseerd is in je product, maar vervolgens niet in je webshop uitkomt! 

Daarnaast is het slim om eens in de zoveel tijd je borden te updaten. Is een product uitverkocht en wordt deze ook niet meer aangevuld? Dan kan het handig zijn om deze pin te verwijderen of te linken naar een vergelijkbaar product. 

Zijn de feestdagen voorbij? Dan kun je je decemberbord verwijderen, op verborgen zetten (handig als basis voor volgend jaar) of naar achter schuiven zodat andere borden (Valentijnsdag?) weer prominenter worden. 

TIP: Pinterest is er om inspiratie op te doen. Hoewel het je verkoop kan bevorderen is het in de eerste plaats belangrijk om aandacht te besteden aan het maken van een mooi en inspirerend bord. In het blog 'Boost je verkopen met Pinterest' lees je tips over het maken van een goed Pinterest-bord en goede pins. 

Laat je inspireren

Ja ja, wij zijn alvast een decemberbord begonnen via onze Pinterest-pagina. Hier vind je allerlei mooie producten van onze winkeliers. Staat jouw product er nog niet tussen? Volg onze Pinterest-pagina en we proberen zo snel mogelijk een product van jouw shop toe te voegen*. Vergeet niet je pin's eerst te voorzien van een update! 

*Tot en met de feestdagen blijven we dit bord updaten met nieuwe producten. We kunnen niet beloven dat alle winkeliers op het bord verschijnen. 

111  Pinterest.png