Uitgelicht: Zhen Zhu

Zhen Zhu ondernemer Angelique Mijnwebwinkel

Prijswinnares Angelique heeft met haar webwinkel Zhen Zhu een mooie plek bemachtigd in de Nederlandse sieradenbranche. Sinds kort heeft ze een eigen bedrijfspand, waar haar kantoor en voorraad zich bevinden. Met een ruim assortiment aan parel sieraden, weten klanten haar online te vinden. Een echte ondernemer, sinds kort mét een shopping award op zak.

Van bankier naar ondernemer

Als jong meisje had Angelique altijd de droom om edelsmid te worden. Echter, is ze van het lesgeven belandt in de bankenwereld, als accountmanager. Na jaren bij de bank kwamen er grote veranderingen op haar pad, de bank werd verkocht en haar functie werd onzeker. Tijd om na te denken over wat ze nu echt graag zou willen doen. Op reis in Bangkok, Thailand bezocht ze de lokale markt. Bij een klein marktkraampje kocht Angelique handgemaakte parel sieraden. Het vuurtje wakkerde weer aan en Angelique dacht terug aan haar jonge jaren. De droom van eigen sieraden maken was zeker nog niet verloren.

De oorsprong van de producten

De parel sieraden die Angelique in haar webwinkel verkoopt komen allemaal uit China. 95% van de zoetwaterparels wereldwijd groeit namelijk in China. Dit is dan ook waar de naam van haar webwinkel vandaan komt. Zhen Zhu is Chinees voor kostbare parel. Haar assortiment bestaat uit honderden producten, variërend van oorbellen, armbanden en kettingen.

De kers op de taart

Afgelopen jaar is Angelique een coachingstraject ingegaan voor online ondernemen. Een aantal van de ondernemers uit het coachingstraject hebben zich hierna ingeschreven voor de shopping awards. Niet alleen om kans te maken op de prijs, maar juist voor de feedback die je dan krijgt op je webwinkel. Nuttige feedback van experts, voor gerichte verbeteringen. Ook Angelique schreef zich in voor de shopping awards. Een leuke verrassing was het dan ook dat ze te horen kreeg genomineerd te zijn in de categorie sieraden. Als kers op de taart kreeg ze tijdens de jaarlijkse shopping awards de zilveren prijs uitgereikt. Haar webshop, Zhen Zhu, kwam in de top drie terecht, samen met My Jewellery (eerste prijs) en Siebel Juweliers (derde prijs). Iets om trots op te zijn, helemaal als je bedenkt dat ze de webwinkel in haar eentje runt. 

In de toekomst ziet Angelique haar bedrijf zeker niet stilstaan. Nu Zhen Zhu in een nieuw pand is gevestigd, heeft het ruimte om verder te groeien. Haar streven is om de eerste gedachte bij de klant te zijn, wanneer zij op zoek zijn naar (parel) sieraden. Dat noemen wij nog eens een ondernemers mindset!

Angelique is haar webwinkel Zhen Zhu gestart met Mijnwebwinkel

Start ook je webshop en verkoop eenvoudig je producten! Online met Mijnwebwinkel én offline met aankoop van de Kassa App.

start je webshop