Succesvol online verkopen

Alles wat je moet weten

Succes met online verkopen hangt vooral af van inzet en doorzettingsvermogen. Laat je dus nergens door weerhouden en zet jouw idee de wereld in.

Volg je droom

Zet je passie in de kijker en realiseer jouw droom. Online winkelen zit nog steeds in de lift. Dus grijp je kans en start vandaag jouw webshop.

Zonder technische kennis

Krijg je de kriebels van termen als ‘HTML’ en ‘coderen’? Geen zorgen: ook zonder technische kennis kun je eenvoudig een webshop starten.

Plan naar succes

Geen succesvolle webshop zonder een waterdicht plan. Wij lijsten elke stap voor je op. En ons Support team zit altijd klaar om te helpen. 

webwinkel beginnen en producten kiezen

Bepaal jouw product

Ga je voor een nicheproduct? Of bied je een breed, gevarieerd gamma aan? Met een nicheproduct zet je je als specialist op de kaart. Een gevarieerd aanbod bereikt dan weer een groter publiek. Probeer in elk geval uniek te zijn. En je scherp te onderscheiden van je concurrenten.

Wil je je richten op kleding? Bekijk dan het complete stappenplan 'Kleding webshop beginnen'.

webwinkel beginnen met een plan

Zet jouw plan op papier

Als begint met verkopen op afstand, is het belangrijk dat je eerst over elke stap nadenkt en voor jezelf op papier zet: 

  • Schrijf je in bij de Kruispuntbank van Ondernemeringen (KBO)
  • Verdiep je in de juridische regels.
  • Bepaal de unieke kenmerken van jouw webshop.
  • Doorgrond je doelgroep. Ken zijn gewoontes.
  • Weet hoe je jouw producten aankoopt.
  • Werk jouw flow uit om orders te verwerken en te verpakken.
  • Kies een verzenddienst.

Gedetailleerde informatie over deze onderwerpen vind je in de startersgids 'De basis voor een goede webwinkel'

Kies je eigen domeinnaam

Kies een domeinnaam

Een domeinnaam is het webadres van jouw online winkel. Zoals: www.mijnwebwinkel.be. Vaak is dat een van de eerste beslissingen die je neemt. Tip: bedenk een gemakkelijk te spellen naam. Een naam die duidelijk omschrijft wat je doet. En kies de juiste extensie: .be voor België bijvoorbeeld.

Geef je shop een unieke uitstraling

Richt jouw webshop in

De uitstraling en indeling bepalen de winkelervaring van je klanten. Help jouw bezoekers om snel te vinden waarnaar ze op zoek zijn. En trek je huisstijl overal door. Dat verhoogt de herkenbaarheid.

Zit de vormgeving als gegoten? Vul dan je shop met producten. Kies duidelijke productfoto’s en plaats een volledige productomschrijving. Bepaal welke betaalmethode je aanbiedt en stel de verzendwijze in. 

 

Start met online verkopen

Wij willen online verkopen voor iedereen mogelijk maken. Met het GROW pakket beschik je daarom de basis voor een goede webshop mét domeinnaam. Ben je klaar voor meer functies en wil je je shop verder professionaliseren? Upgrade dan naar Mijnwebwinkel PRO voor slechts €24 p/m (excl. btw).

Start mijn webwinkel