Hoe stel ik de e-mail met Outlook in?

Geupdate op: 03 augustus 2017

Sinds Microsoft Outlook 2007 is de manier van instellen het zelfde gebleven en kun je de stappen hieronder zonder problemen volgen om je e-mailaccount in te stellen. In dit voorbeeld wordt het info@kooz.nl mailadres gebruikt. Uiteraard gebruik je hiervoor jouw e-mailadres plus het wachtwoord dat je van ons hebt gehad.

Outlook 2007 heeft bekende problemen met het herkennen van IMAP mappen. We adviseren om deze reden Outlook 2007 niet te gebruiken.

• Open Outlook en klik links bovenin op 'Bestand'.
    Start je Outlook voor het eerst dan kun je deze stap overslaan.
  • Klik op 'Accountinstellingen' in het scherm.
  • Klik vervolgens op 'Accountinstellingen...'. Lekker logisch :)
    Start je Outlook voor het eerst dan kun je deze stap overslaan.
  • Er wordt nu een nieuw venster geopend.
  • In het overzicht van gekoppelde accounts klik je op 'Nieuw'.
    Start je Outlook voor het eerst dan kun je deze stap overslaan.
  • De wizard voor het toevoegen van een nieuw account wordt nu gestart. Als je Outlook voor het eerst start kun je vanaf hier aanhaken.
  • Kies hier voor 'Handmatige instelling of extra servertypen'.
  • Klik op 'Volgende'.
  • Selecteer de optie 'POP of IMAP'.
  • Klik op 'Volgende'.
  • Neem onderstaande instellingen over.
  • De naam zien klanten in e-mailtje. We raden aan hier jouw webwinkelnaam te gebruiken. Staat wel zo professioneel.
  • Jouw e-mailadres en gebruikersnaam zijn hetzelfde. Die ken je!
  • Het wachtwoord heb je van ons ontvangen. Deze is net even anders dan het wachtwoord van je winkel.
  • Als je alle gegevens hebt ingevuld klik dan op de knop 'Meer instellingen ...'. Niet vergeten!
  • Ga naar het tabblad 'Server voor uitgaande e-mail'.
  • Vink de optie 'Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist' aan.
  • Ga naar het tabblad 'Geavanceerd'.
  • Controleer of de poort voor de Inkomende e-mail (IMAP) op 143 staat. Deze pas je natuurlijk aan als het niet zo is.
  • Geef bij de uitgaande e-mail (SMTP) aan dat er SSL gebruikt wordt en pas daarna de poort aan naar 465.
  • Outlook is niet zo goed in het vinden van standaard mappen dus we helpen een handje.
    Vul daarom bij 'Pad van de hoofdmap' de tekst 'INBOX' in.
  • Als je dit gedaan hebt klik je op de knop 'OK'. We zijn er bijna!
  • Het 'Meer instellingen ...' venster is nu gesloten.
  • Klik op de knop 'Volgende'.
  • Outlook controleert nu de instellingen van je e-mail account en verstuurt een test mail naar jouw e-mailadres.

Wordt hier een foutmelding weergegeven? Controleer dan de vorige stappen nog een goed en probeer het opnieuw. Het overkomt de beste!

• Als alles goed is gegaan klik je op de knop 'Sluiten'.

Alles is goed gegaan en je kunt nu e-mail verzenden en ontvangen via Microsoft Outlook. Vakwerk!