start direct

Hoe kan ik afbeeldingen op een pagina plaatsen?

Het plaatsen van een afbeelding kan op twee manieren. Je kunt een afbeelding vanuit je computer uploaden naar het afbeeldingenoverzicht of een afbeelding vanuit een URL (webadres) plaatsen. Heb je al een URL van de afbeelding die je wilt plaatsen, dan kun je het eerste gedeelte overslaan.

Afbeelding toevoegen

1. Ga naar Pagina's/Afbeeldingen
  1. Klik op het afbeeldingicoon en selecteer op je computer de afbeelding die je wilt toevoegen
  2. Kies er eventueel voor om de afbeelding te draaien en klik op 'opslaan'

De afbeelding staat nu in het afbeeldingenoverzicht.

Afbeelding plaatsen

1.  Ga onder Pagina's/Paginaoverzicht naar de pagina waarop je de afbeelding wilt plaatsen
2.  Ga naar de plek waar je de afbeelding wilt plaatsen
3.  Klik op het afbeelding icoon

4.  Klik naast 'URL' op 'Bladeren op server' en selecteer de afbeelding die je hierboven hebt toegevoegd. Voeg je een afbeelding toe vanuit een webadres (URL), kopiëer de URL dan en plak deze hier. Gebruik hiervoor alleen een webadres dat begint met https. Afbeelding waarvan het webadres begint met met http (dus zonder de 's', die staat voor secure) kunnen niet worden getoond
5.  Voeg eventueel een alternatieve tekst toe, hiermee wordt de afbeelding beter gevonden door zoekmachines
6.  Klik op 'OK'

De afbeelding is nu geplaatst.

Let op

Het kan voorkomen dat de nieuwe afbeelding nog niet in de lijst staat. Door de lijst even te verversen moet de nieuwe afbeelding er ook tussen staan.

Meerdere afbeeldingen naast elkaar plaatsen?

Wil je meerdere afbeeldingen naast elkaar zetten, lees dan deze handige blog van Lotte: DIY: afbeeldingen naast elkaar plaatsen op een pagina