Hoe koppel ik verschillende domeinen aan mijn meertalige webwinkel?

Geupdate op: 11 september 2019

Wij kunnen één domeinnaam voor je registreren en beheren. Dit kan een .be, .nl, .de, .eu, .com, .net, of .info domein zijn. Dit is de domeinnaam die bij het PRO en PREMIUM pakketten zijn inbegrepen. Daarnaast kun je in de beheeromgeving per taal verschillende domeinen koppelen.

Een belangrijke SEO factor is je domeinnaam. Zo geeft Google Duitsland bijvoorbeeld voorrang aan .de domeinen in zijn zoekresultaten, en de Franse Google op haar beurt dus ook aan .fr domeinen. Als je actief bent in het buitenland, en je biedt jouw webwinkel aan in meerdere talen, is het dus slim om meerdere domeinen te koppelen aan je webwinkel.

Wij registeren en koppelen één domeinnaam bij je Mijnwebwinkel PRO. We kunnen daarnaast de domeinen die je elders geregistreerd hebt koppelen aan je webwinkel.

Bij de registratie van andere domeinnamen moet je er op letten dat je de DNS instellingen kunt aanpassen. Deze instellingen zorgen er voor dat de domeinnaam verwijst naar de juiste locatie op het internet. Onder andere Mijndomein en Transip bieden je de mogelijkheid om deze instellingen zelf te wijzigen.

Om je domein aan je webwinkel te koppelen moet je hem eerst registreren en de DNS instellingen invoeren. Als dat gelukt is breng je ons op de hoogte, via mail of het contactformulier. Wij koppelen de domeinnaam aan je webwinkel!

De benodigde DNS instellingen vind je hieronder:

• Record: DOMEINNAAMZONDERWWW bijvoorbeeld >> domeinvanjeshop.be
    Type: A-record
    Waarde: 87.233.86.102

• Record: DOMEINNAAMZONDERWWW bijvoorbeeld >> domeinvanjeshop.be
    Type: A-record
    Waarde: 87.233.86.103

• Record: DOMEINNAAMMETWWW bijvoorbeeld >> www.domeinvanjeshop.be
    Type: CNAME-record
    Waarde: shops.mijnwebwinkel.be

Nu je het domein geregistreerd hebt, de instellingen hebt ingevoerd, en door ons hebt laten koppelen aan je webwinkel, kun je hem gaan koppelen aan de gewenste taal.

• Ga naar 'Taalkeuze'
  • Klik op de knop 'Domeinnamen'

In het getoonde pagina kies je per gekoppeld domein aan welke taal je deze wilt verbinden.

Domeinnamen per taal in de beheeromgeving.

Door de domeinnaam naar een andere taal te slepen maak je hem actief voor deze taal. Wissel eventueel ook de volgorde per taal om aan te geven welk wat het standaarddomein is voor de betreffende taal.