Hoe maak ik een footer?

Geupdate op: 12 februari 2021

Een footer is een vast onderdeel van de webwinkel dat onderaan elke pagina staat. De footer bevat vaak informatie over de website, het bedrijf en de site.

Footer van nanaas.nl

Footer van nanaas.nl

Om de footer in te schakelen ga je naar het menu Instellingen / Vormgeving / Indeling. Vink hier onder 'Instellingen' de balk 'Footer' aan.

Footer inschakelen

Je zult zien dat er onderaan de webwinkelindeling een footerbalk verschijnt. In deze footerbalk kun je tekst, afbeeldingen, logo's, Facebook, KiYoh en het nieuwsbrief formulier plaatsen door het element naar de gewenste plek in de footerbalk te slepen.

Element plaatsen

Element plaatsen in de footerbalk

Het makkelijkste is om vooral gebruik te maken van het element 'Tekst'. Hier kun je namelijk ook afbeeldingen en linkjes in plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld linken naar je social media profielen door een aantal kleine afbeeldingen met linkjes naar bijvoorbeeld Twitter en Facebook toe te voegen. Op zoek naar icoontjes? We hebben een hele serie voor je klaar staan in onze webinarshop! Gratis te downloaden :-)

Linkjes plaatsen

Linkjes naar social media profielen

  • Laat hier je contactgegevens, social media pagina's en belangrijke keurmerken zien
  • Plaats linkjes naar je klantenservicepagina's en voorwaarden
  • Wil je een pagina alléén zichtbaar maken via de footer? Maak dan een nieuwe hoofdpagina aan met daaronder de subpagina's die je alleen in de footer wilt tonen. Kies vervolgens bij de hoofdpagina voor 'pagina verbergen' en daarna voor 'Alleen deze pagina verbergen'. Plaats tenslotte een 'Tekst' element in je footer met link(s) naar de subpagina('s)

Heeft dit artikel je geholpen?