Hoe maak ik een keuzelijst?

Geupdate op: 11 september 2019

Keuzelijsten zorgen er voor dat je verschillende artikelvarianten (denk aan maten, kleuren, lengtes, etc.) van een artikel kunt verkopen. Per aangemaakte artikelvariant kun je instellingen aanpassen specifiek voor deze variant. Denk hierbij aan het artikelnummer, de voorraad, inkoopprijs en nog veel meer.

Je kunt op twee verschillende plekken een keuzelijst aanmaken; In het linkermenu van de beheeromgeving bij 'Keuzelijsten' of in het Artikel bewerken scherm. Op beide plekken werkt het hetzelfde. In dit voorbeeld maken we gebruik van de mogelijkheid om een keuzelijst toe te voegen via het linkermenu 'Keuzelijsten'.

• Klik op 'Keuzelijsten' in het linker menu van de beheeromgeving.

We gaan in dit voorbeeld een nieuwe keuzelijst maken.

• Klik op de knop 'Nieuwe Keuzelijst'.
  • Voer de naam van keuzelijst in.
    De naam kunnen jouw klanten zien. Geef deze dus een simpele naam.
  • Voer een omschrijving in.
    De omschrijving zien jouw klanten niet.
  • Klik op 'Opslaan'.

Je wordt automatisch naar het scherm gebracht om Keuzelijst waarden in de voeren. Dit zijn de opties die je klanten te zien krijgen.

• Klik op 'Nieuwe waarde toevoegen'.
  • Vul de naam van de keuzelijst waarde in.
  • Geef de meerprijs van deze waarde in.
  • Klik op 'Opslaan'.

Herhaal deze stappen tot dat je alle keuzelijst waarde hebt toegevoegd die je wil toevoegen.

Ben je helemaal klaar?

• Klik op de knop 'Opslaan'.

De meerprijs van een keuzelijst waarde wordt berekend aan de hand van de prijs van het artikel waar aan de keuzelijst gekoppeld is. Een minderprijs geef je aan door een min-teken voor het bedrag te zetten, bijvoorbeeld '-3,00'. Wil je geen meer- of minderprijs invullen laat het veld dan leeg of vul '0,00' in.

Je hebt nu succesvol een keuzelijst aangemaakt, TOP! Je hoeft hem nu alleen nog maar te koppelen aan een nieuw of bestaand artikel.

• Ga naar het artikel waaraan je de aangemaakte keuzelijst wil koppelen.
  • Helemaal onder aan het scherm druk je op 'Keuzelijst toevoegen'.

Er verschijnt nu een scherm in beeld waar je de mogelijkheid hebt om de nieuwe keuzelijst te koppelen aan jouw artikel.

• Selecteer de aangemaakte keuzelijst.
  • Klik op 'Toepassen'.

Je kan in bovenstaand scherm ook een nieuwe keuzelijst toevoegen. Net zo handig en hoef je het artikel niet te verlaten om een keuzelijst aan te maken.

Als je op toepassen hebt geklikt wordt de keuzelijst gekoppeld aan het artikel. Zo simpel is het. Een hele krachtige optie om je klanten goed van dienst te kunnen zijn.

Vergeet het artikel niet op te slaan! ;)