Hoe wijzig ik de volgorde waarop betaalwijzen getoond worden?

Geupdate op: 11 september 2019

In de winkelwagen kiezen je bezoekers op welke manieren ze willen afrekenen. Bijvoorbeeld met Bancontact, PayPal of een overboeking. Je bepaalt zelf in welke volgorde je betaalvormen te zien zijn.

Standaard zetten we de betaalwijzen die in jouw winkel actief zijn op alfabetische volgorde. Maar soms kan het slim zijn om daarvan af te wijken. Bijvoorbeeld omdat je Bancontact aanbiedt voor Belgische klanten terwijl de meeste bestellingen in je shop toch echt met iDEAL worden afgerekend. Dan wil je misschien liever niet dat Bancontact bovenaan staat. 

Hoe wijzig ik de volgorde waarop betaalwijzen getoond worden?

Om de volgorde te wijzigen ga je naar het tabblad volgorde bij Online bestellen/Betaalwijze. Als je klikt op ‘volgorde op basis van onderstaande lijst’ verschijnt er een icoon met 3 streepjes voor elke optie. Dit icoon geeft aan dat je kan gaan slepen. Klik met je muis op het icoon voor de betaalwijze die je wilt verslepen. Hou de muis ingedrukt en sleep naar boven of beneden. Juiste plek bereikt? Dan laat je de muis weer los ;-) Je kan nu de positie van de volgende betaalwijze gaan bepalen. 

Hoe wijzig ik de volgorde waarop betaalwijzen getoond worden?

Vergeet niet de gewijzigde volgorde op te slaan zodra je klaar bent!

Heeft dit artikel je geholpen?