Kan ik de CSS aanpassen in mijn webwinkel?

Geupdate op: 11 september 2019

Ja, het is zeker mogelijk om de CSS in je webwinkel aan te passen! De vrije CSS is deel van het PREMIUM pakket. Met deze functie kun je jouw webwinkel net iets persoonlijker maken. Wil je het logo van je webwinkel 50 pixels naar links verplaatsen? Dat kan. Uitlijning van de kopteksten wijzigen? Geen enkel probleem. Een groene rand om je slideshow? Ook dat is mogelijk.

CSS staat voor Cascading Style Sheets. Het CSS-bestand van een website beschrijft hoe de verschillende elementen worden weergegeven. Elke website maakt dan ook gebruik van CSS. In het CSS-bestand van een website staan de opmaak en vormgeving vast. Het bestand staat vol met coderegels die door een internetbrowser kan worden uitgelezen en weergegeven.

Het aanpassen van de CSS doe je op de pagina Instellingen / Vormgeving / Vrije CSS. Hier staat een tekstveld waar je de code regels in kunt plaatsen. Heb je Mijnwebwinkel PREMIUM? Dan kun je direct aan de slag met de vrije CSS!

Dat is niet per sé nodig, omdat wij bij het vormgeven van je webwinkel al automatisch CSS aanmaken. De mogelijkheid om de CSS te bewerken is bedoeld voor de winkeliers die met de opmaak net een stapje verder willen gaan.

Gebruik de CSS alleen als je weet waar je mee bezig bent. Het support team biedt geen ondersteuning bij het aanpassen van code. We kunnen je dus niet helpen om jouw code (weer) werkend te krijgen