Nieuwe werkwijze keuzelijsten

Geupdate op: 04 september 2020

Het aanmaken en het koppelen van keuzelijsten is een stuk makkelijker geworden. Wat er precies anders is en hoe het werkt lees je in dit artikel.

Wil je snel antwoord op je vraag? Stel 'm op de Mijnwebwinkel Community.

Voortaan kun je één keuzelijst maken, die je gemakkelijk voor meerdere producten gebruikt. Zelfs als de opties per product verschillen. Stel, je biedt meerdere truien aan. Dan kun je voor alle truien dezelfde keuzelijst 'maat' met alle opties van XXS t/m XXL gebruiken. Vink per trui gemakkelijk aan welke opties voor het product van toepassing zijn. Ook kun je per artikel aangeven wat de eventuele meerprijs moet zijn. Je hoeft dus niet meer voor elk product een aparte keuzelijst aan te maken. Fijn he ;-)

Let op: Ontkoppel je een ‘oude’ keuzelijst dan verwijder je hiervan de variant data. Je kunt dit opnieuw instellen bij het maken van een nieuwe keuzelijst. Voorbeeld: heb je je voorraad per variant ingesteld of een meerprijs per variant, dan ben je deze kwijt wanneer je je keuzelijst ontkoppeld.

Stap 1: Het aanmaken van de keuzelijst

Stap 2: Vul de naam en de omschrijving van de keuzelijst in. 

Stap 3: Klik op opslaan en je keuzelijst is opgeslagen. Je kunt nu verschillende opties toevoegen. 

Stap 4: Vul de naam en eventueel een prijsafwijking in. 

Stap 5: Klik, nadat je alle opties hebt toegevoegd op opslaan. Je bent nu klaar om de keuzelijst aan het artikel te koppelen. 

Stap 6: Keuzelijst toevoegen aan een artikel. Let op: Als je voorraad hanteert per variant, zorg dan dat de voorraad onder algemeen op onbeperkt staat.

Stap 7: Selecteer de opties die voor dat specifieke artikel van toepassing zijn. 

Stap 8: Hopla, je bent klaar! Simpel he ;-) 

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Schakel dan de hulp in van de community.

Heeft dit artikel je geholpen?