Werkt mijn boekhoudprogramma met Mijnwebwinkel?

Geupdate op: 06 maart 2020

In principe kan je webwinkel door elk boekhoudprogramma worden 'uitgelezen'. Via een koppeling kan het programma de orders van je winkel ophalen en ze in je boekhouding verwerken!

Beschikbaar vanaf Mijnwebwinkel PRO

Informeer altijd bij de leverancier van je boekhoudprogramma of zij de orders van je webwinkel kunnen uitlezen. Het kan zijn dat ze hier eerst nog een koppeling voor moet maken. Dit kunnen zij doen door middel van onze API, of de wat oudere orderfeed

Van de volgende boekhoudprogramma's weten we op dit moment dat zij een koppeling kunnen maken met je Mijnwebwinkel:

Om boekhoudprogramma's toegang te geven tot de orders in je winkel dien je eenmalig een token aan te maken. Met deze token verleen je het programma toegang tot de gegevens uit jouw winkel.

Je kunt een token opvragen via Instellingen/API. Vervolgens klik je op 'token toevoegen'. In het scherm wat je daarna ziet selecteer je de partner waarmee je wilt koppelen. Staat deze er niet tussen? Dan is de koppeling waarschijnlijk gemaakt op basis van onze orderfeed. Kies bij ‘Versie’ in dat geval Feed versie 1.1 en vul voor jezelf bij omschrijving de naam van de externe partij in. De rest kun je laten staan. Als je vervolgens op opslaan klikt, dan wordt er een token gegenereerd. Die kopieer je zodat je deze kunt doorgeven aan of invullen in het boekhoudprogramma.

Er wordt bij de orderfeed zowel een URL als token gegenereerd. Per boekhoudprogramma kan het verschillen of je de URL of de token gebruikt!