groen ondernemen met Mijnwebwinkel.

Duurzaamheid

Een groene revolutie in de wereld van webshops

Bij Mijnwebwinkel geloven we in een groene toekomst. Niet alleen onze huisstijl is groen, maar ook onze manier van ondernemen. Als toonaangevend platform voor het bouwen en beheren van webshops, streven we ernaar om duurzaamheid voorop te stellen in onze activiteiten. Van groene hosting tot duurzame bezorgopties, wij zoeken altijd naar innovatieve groene oplossingen. Let’s go green! 💚

Onze pijlers van groen ondernemen

Duurzame energie voor jouw webwinkel

Wist je dat internetgebruik wereldwijd enorm veel energie verbruikt? Door gebruik te maken van servers die draaien op hernieuwbare energiebronnen zoals wind- en zonne-energie, verminderen we de milieu-impact van het online zakendoen aanzienlijk. Onze webwinkels worden gehost door Google. Niet alleen een hele betrouwbare partij, maar ook een hele groene! 

Google heeft als doel om tegen 2030 geheel op CO₂-vrije energie te draaien. Voor al hun datacenters wereldwijd! Op de website van Google Clean Energy vind je meer informatie over hoe Google dit doel wil behalen. Daarnaast kun je Google's CO₂-voetafdruk online volgen via het duurzaamheidsprogramma.

Digitalisering voor minder papiergebruik

Bij Mijnwebwinkel is digitalisering de sleutel tot efficiëntie en duurzaamheid. Door te kiezen voor online documentatie en processen, minimaliseren we ons papiergebruik en verminderen we de impact op het milieu. Niet alleen verkleinen we zo onze ecologische voetafdruk, maar ook biedt dit jou als webshopeigenaar meer gemak en tijdsbesparing. Het vergroot de snelheid waarmee informatie wordt uitgewisseld en bevordert de interactie. Of je nu op zoek bent naar antwoorden of een dringende vraag hebt, je kunt altijd rekenen op snelle respons.

Ons sustainability beleid - kleine stappen maken het verschil

Bij Mijnwebwinkel nemen we ons sustainability beleid uiterst serieus. Het scheiden van afval is voor ons vanzelfsprekend - papier, plastic, glas - alles wordt netjes gescheiden zodat het gerecycled kan worden. Ook moedigen we onze medewerkers aan om voor woon-werkverkeer gebruik te maken van het openbaar vervoer en werken we deels thuis. Dit vermindert niet alleen de uitstoot van broeikasgassen, maar ook het fileprobleem. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzamere samenleving. Samen met alle bedrijven die onder de Visma-vlag opereren, zetten we ons in voor duurzaamheid. Hier vind je uitgebreide informatie over het sustainability beleid van Visma.

Een digitale revolutie voor duurzaamheid

Digitalisering is een krachtig instrument dat kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Bij Mijnwebwinkel begrijpen we dit als geen ander. We moedigen onze klanten aan om te kiezen voor online winkelen in plaats van traditionele fysieke winkels. In tegenstelling tot sommige andere aanbieders, richten we ons niet op dropshippers die goedkope producten halen uit uit verre landen. Onze focus ligt op het ondersteunen van lokale webwinkels die unieke, bijzondere of duurzame producten aanbieden. Door de digitalisering kunnen we het aantal autokilometers en CO2-uitstoot verminderen dat gepaard gaat met traditioneel winkelen. Samen kunnen we zo een positieve impact hebben op ons milieu.

Samen streven naar een groene toekomst

Bij Mijnwebwinkel geloven we dat kleine veranderingen grote impact kunnen hebben. Laat je inspireren door ons groene ondernemen en profiteer tegelijkertijd van sterke prestaties en professionele ondersteuning voor jouw online bedrijf. Of je nu al een webshop hebt of er één wilt beginnen; kies voor Mijnwebwinkel en draag bij aan een betere wereld. 

Laten we gaan voor Groen Ondernemen!

start vandaag nog