Hoe exporteer ik mijn orders?

Beschikbaar vanaf Mijnwebwinkel PRO

Een goede orderregistratie is het halve werk! Het maakt je belastingaangifte een stuk beter behapbaar, dus aan de slag ermee ;-) Je kunt voor je financiële administratie een boekhoudprogramma gebruiken, een accountant inhuren, of aan de slag gaan met een spreadsheetprogramma zoals Excel. 

Exporteren

In je beheeromgeving vind je altijd een actueel orderoverzicht waarmee je aan de slag kunt. Ga naar Orders, bovenaan je orderoverzicht klik je op de zwarte knop ‘Exporteer orderoverzicht’. Je kunt nu bepalen van welke periode je de gegevens wilt hebben en welke statussen je wilt opnemen in je overzicht. Bij ‘Order type’ bepaal je of je een export wilt maken van alle orders of alleen van de actieve of gearchiveerde bestellingen. Bij ‘Orderstatus’ geef je aan welke statussen je wilt meenemen in het overzicht. 

Exporteer de orders met een bepaalde status of uit een bepaalde periode

Tip

Neem alle typen en statussen mee in je export. In je spreadsheet kun je dan altijd nog filters toepassen

Boekhouden in Excel

Ben je handig met spreadsheets en heb je (nog) geen boekhoudpakket op het oog? Dan kun je het exportbestand gebruiken om je financiële administratie in Excel te doen. Met name als je net begint met je shop, kan een Excel-bestand met tabbladen voor de inkoop, verkoop en de verschillen een goede basis vormen. Op www.ondernemeneninternet.nl vind je informatie over boekhouden met Excel

Koppelingen

Voor wie niet zo’n held is met spreadsheets bestaan er diverse handige boekhoudpakketten. Verschillende boekhoudpakketten hebben een koppeling met Mijnwebwinkel waardoor je orders automagisch worden opgehaald en verwerkt in de software. De orderexport kun je dan altijd nog gebruiken om de gegevens van je klanten eens op een rijtje te zetten.