Hoe gebruik ik de kortingscode?

Beschikbaar vanaf Mijnwebwinkel PRO

Je kunt kortingscodes aanmaken die je aan je (potentiële) klanten kunt verstrekken. Bij het bestellen kunnen zij de code ingeven en de bijbehorende korting krijgen. 

Je kunt een vast bedrag, een procentuele korting én een korting op de verzendkosten geven. Ook bepaal je vanaf welk bedrag, op welke artikelen en in welke periode de korting geldig is.

Een combinatie van korting, artikelen of pagina's met artikelen in een bepaalde periode is natuurlijk ook mogelijk. 

Aanmaken

Om een kortingscode aan te maken ga je in de beheeromgeving van je winkel naar Kortingscodes, en klik je op Nieuwe kortingscode toevoegen. 

Geef de kortingscode een naam (voor je eigen administratie) en type de daadwerkelijke code (zonder spaties!) in die je klanten moeten intypen. Stel hierna in hoeveel korting (in euro's of procenten) je geeft, en in welke periode de code geldig is. In dit scherm kan je er ook voor kiezen om bepaalde artikelen of pagina's uit te sluiten van je kortingsactie. Alles naar wens? Klik dan nog even op opslaan en de kortingscode is good to go! 

Tips voor goede kortingsacties:

  • Bij de standaardteksten kun je de term kortingscode aanpassen. In sommige gevallen sluit de term dealercode, promotiecode of voucher beter aan bij je winkel en je klanten
  • Zorg voor een duidelijke aankondiging en maak je korting persoonlijk
  • Maak onderscheid, en bepaal wie je welke korting geeft. Elke doelgroep kun je met een aparte korting aanspreken
  • Wees niet té gul met kortingen, je klanten moeten ook nog bij je kunnen/willen bestellen zonder kortingscode
  • ​Denk aan de langetermijnrelatie die je met kortingen kan opbouwen en stimuleer herhaalaankopen