start direct

Hoe kan ik Pinterest koppelen aan Mijnwebwinkel?

Beschikbaar vanaf Mijnwebwinkel PRO

Pinterest

Pinterest is een online prikbord waarop je afbeeldingen kan delen en een van de snelst groeiende sociale netwerken. Volgens sommige experts is het het netwerk met ‘de beste conversie’, een succesvol Pinterest-account kan veel waarde hebben voor je webwinkel!

Net als Twitter is Pinterest als widget in je webwinkel toe te voegen. Je kunt de widget als element vinden bij Instellingen/Vormgeving/Indeling. Sleep het element naar de gewenste plek in je winkel en kies welke widget je wil tonen. Er zijn er 4, je kan ze alle 4 in je winkel plaatsen.

Sleep het element Pinterest naar de gewenste plek in je winkel

Instellen

In dit voorbeeld plaatsen we de 'Follow' button. Geef bij de 'Gebruiker URL' de volledige URL op van je Pinterest-account, en geef bij 'Volledige naam' de naam op die je getoond wil hebben in de widget.

Metatag

Om een goede koppeling met je Pinterest-account te maken, verifieert Pinterest je webwinkel met een metatag. Om deze metatag te achterhalen ga je naar https://www.pinterest.com/settings/ en klik je op website verifiëren en vervolgens op Verifieer met een metatag. Kopieer de metatag en plak deze vervolgens in de beheeromgeving bij 'Verify Meta tag'.

Kopieer de volledige metatag

Verifieer

Met 'Toon preview' kun je zien hoe je widget wordt weergegeven, en met 'Toepassen' sla je de widget op. Je kunt dit herhalen voor de andere widgets: Pin widget, Profile widget en Board widget.