Hoe meld ik eenvoudig mijn zendingen bij DHL aan?

Beschikbaar vanaf Mijnwebwinkel PRO

DHL is een van de grootste verzenders in Nederland en een partner van veel webwinkeliers. Met een exportbestand van je orders en My DHL Parcel meld je eenvoudig en snel je zendingen aan.

Orderexport

Om een orderexport te maken ga je in de beheeromgeving naar orders, en klik je op exporteer orderoverzicht. Hier selecteer je op basis van de datum en de orderstatus de orders uit je winkel die je ter verzending wil aanmelden bij DHL. Klik op exporteren, er zal een .csv bestand worden opgeslagen op je computer.

export orders.png
Exporteer orderoverzicht

My DHL Parcel

Ga met dit exportbestand naar My DHL Parcel en log hier met je DHL-account in. Heb je nog geen account? Verderop leggen we uit hoe je er een aanmaakt. Kies in het menu voor ‘zendingen’ en ga naar ‘importeer zendingen’. Importeer hier je bestand met zendingen, en selecteer het juiste importschema: 'Mijnwebwinkel'. Selecteer alle zendingen en print je labels uit. 

Schermafbeelding 2016-07-08 om 09.46.46.png
My DHL Parcel - zendingen importeren

Account aanmaken

Wanneer je je eerste pakketje via DHL verzend kun je direct een account bij My DHL Parcel aanmaken. Dit eerste pakketje ga je eenmalig met de hand aanmelden, het exportbestand zal hier dus niet gebruik worden. 

 • Ga naar deze pagina en vul alle gegevens van de ontvanger van je eerste zending in
DHL stap 1.png
Eerste zending
 • Ga naar de volgende pagina en vul hier jouw eigen gegevens in
 • Geef onder het kopje 'Meerdere pakketten versturen?' een wachtwoord op. Dit wordt het wachtwoord voor je account.
  DHL stap 2.png
  Meerdere pakketten versturen?
  • Doorloop alle volgende stappen en ga 'naar betaling'. Hierna zal je account direct worden aangemaakt.
  DHL 3 overzicht b.png
  Naar betaling

  Met het handmatig aanmelden van je eerste zending is ook direct je account aangemaakt. Vanaf nu kun je direct inloggen op my.dhlparcel.nl, en je zendingen in het vervolg met je orderexport importeren.