Kan ik zelf meta data toevoegen?

Ja, je kunt voor pagina’s en artikelen zelf de meta title en de meta description waar nodig aanpassen. Klik hiervoor bij het bewerken van een pagina op het tabblad 'Metadata'.

SEO

Mijnwebwinkel heeft je winkel al geoptimaliseerd voor zoekmachines. We vullen de belangrijkste gegevens al automatisch voor je in, op basis van je titels en tekst. Maar waar nodig kun je metadata zelf aanpassen.

Meta title

Zoekmachines hechten veel waarde aan de titel van een pagina. Het is daarom belangrijk dat je paginatitel het voornaamste zoekwoord voor die betreffende pagina bevat. Hierbij is ook de volgorde waarin deze woorden staan van belang. Wij plaatsen automatisch de paginanaam vooraan in de titel, gevolgd door de winkelnaam. De titel die je hier aan kan passen vervangt de gehele titel, dus paginanaam | winkelnaam. Hou hier wel rekening mee. Dit is niet de naam van de pagina zoals deze in het navigatie menu komt te staan, maar die in het tabblad van de browser.

Meta description

De metatag description is de beschrijving die onder de paginatitel in de resultaten bij een zoekmachine staat. Voor een hogere positie in de zoekmachines heeft deze tag geen directe waarde, maar een goede en unieke omschrijving voor elke pagina vergroot de kans dat iemand vanuit een zoekmachine op de link naar jouw webwinkel klikt.