Hoe maak je een volledige kassabon?

Header 2.png

Naast je succesvolle webwinkel run je een fysieke shop of sta je regelmatig op markten of beurzen. Handig als je de producten tóch al in huis hebt. Ondanks de smalle lijn tussen online en fysiek, is er wel degelijk verschil. Waaronder: de kassabon. Hoe zorg je voor een volledige, goed verzorgde bon? Wij geven je inspiratie.

Mijnwebwinkel PRO en PREMIUM gebruikers kunnen de Kassa App toevoegen aan hun online shop. De Kassa App zorgt ervoor dat je offline kunt verkopen waar en wanneer je maar wil. Ook lopen je online en offline voorraad synchroon. Daarnaast kun je met de app producten scannen, betalingen ontvangen én een bon printen bij iedere aankoop. We gaven de Kassa App een update waarbij het volgende is veranderd:

 • Je kunt de bon naar eigen smaak customizen
 • Je kunt een opmerking voor de klant toevoegen
 • Je kunt de kassa locatie toevoegen
 • Na iedere verkoop kan de bon automatisch uitgeprint worden
 • De retourbon print nu ook de originele bon
 • Je kunt online de status van de printer bekijken en zien hoeveel papier er nog in de bonprinter zit
Screenshot van de Kassa App

Logo

Bovenaan de bon kun je een zwart/witte afbeelding plaatsen. In de meeste gevallen zal dit je logo zijn omdat dit zorgt voor herkenbaarheid bij je klant. Let op: je kunt het beste een zwart/wit versie van je logo met afmeting 300x300px gebruiken voor het mooiste resultaat. In de Kassa App kun je via Instellingen/Printer/Kassabon aanpassen je logo invoeren.

Koptekst

Onder de afbeelding is er ruimte om je eigen tekst te plaatsen. Denk hierbij aan een slogan die je gebruikt of het adres en telefoonnummer van je winkel. Een simpele ‘welkom’ volstaat natuurlijk ook.

Klantopmerking

In de Kassa App kon je al een opmerking toevoegen in het bestelproces. De uitgelezen plek om bijvoorbeeld aan te geven waarom je een specifieke korting hebt gegeven of als je overeengekomen bent dat de garantietermijn vervalt vanwege een defect. Dit is niet alleen voor je eigen geheugen handig, maar ook als je met (meerdere) collega’s werkt. Dezelfde opmerking komt in de beheeromgeving bij de desbetreffende order onder ‘Opmerkingen’ te staan. Met de update van de Kassa App is deze ook zichtbaar op de kassabon.

Voettekst

Ook onderaan de bon heb je de vrije loop. Vooral op deze plek kun je qua tekst alle kanten op. Denk aan:

 • De openingstijden van je winkel
 • De URL van je webshop
 • De accountnamen van je social media kanalen
 • Een kortingsactie of gratis product bij een volgend bezoek
 • De garantie- of ruiltermijn
 • Eventueel het adres van een ander filiaal of de volgende markt waar je staat
 • Je USP’s

Wees creatief en verras je klanten met een stukje microcopy. Zo zorg je ervoor dat je klanten je niet zomaar vergeten. Heb je meer inspiratie nodig? Lees dan het blog Hoe je bezoekers kunt betoveren met microcopy. Er zit geen limiet aan het aantal tekens dat je wilt gebruiken. Maareh, maak de bon niet te lang aub ;-)

Twee voorbeeld kassabonnen
Meer inspiratie kassabonnen

Gebruik jij de Kassa App? Download de nieuwste versie in de Appstore. Gebruik je de Kassa App nog niet maar wil je ook fysieke orders kunnen aannemen en je voorraad synchroon laten lopen? Bekijk dan de mogelijkheden van de Kassa App.

Happy Selling : )

Haal het maximale uit je webshop met Mijnwebwinkel PREMIUM

Til je shop next level

Start met PREMIUM