Slim inspelen op de consumententrends van 2024 voor jouw (web)winkel

AdobeStock_293788672.jpeg

In de afgelopen jaren zijn er talloze veranderingen opgetreden die een blijvende impact hebben gehad op de consumententrends. Deze veranderingen hebben niet alleen betrekking op de levensstijl, maar ook op de voorkeuren van mensen. Het feit dat we steeds vaker thuisblijven heeft een enorm effect gehad en heeft geleid tot het ontstaan van nieuwe trends die zich nu laten gelden in de retailsector. Het is van groot belang om hier slim op in te spelen en de juiste producten in te kopen voor jouw (web)winkel. Op die manier kun je inspringen op de behoeften en wensen van de consument en daarmee je bedrijf naar ongekende hoogtes tillen. Ontdek hier hoe je slim kunt inspelen op deze trends en de juiste producten kunt inkopen in 2024 voor jouw (web)winkel.

Woondecoraties en huidverzorging zijn populair

De behoefte aan comfort en een gezellige thuisomgeving blijft hoog. Populaire producten, zoals droogbloemen, vazen, (geur-)kaarsen, comfortabele stoelen, vloerkleden en lampen, blijven in trek. Op het inkoopplatform Orderchamp waren dit maandenlang de meest populaire producten onder meer dan 25.000 internationale retailers. De consument besteedt nog steeds veel tijd thuis, en daarom is het slim om producten aan te bieden die bijdragen aan een aangename leefruimte. Daarnaast is er ook een trend in huidverzorging zichtbaar. Consumenten doen graag aan ‘’selfcare’’ en het creëren van een ‘’spa-at-home’’ ervaring. Waar juist minder besteed werd aan make-up, steeg de vraag naar huidverzorging zoals voedende maskers en crèmes. Hierbij gaat de voorkeur voornamelijk uit naar producten met een verhaal, die bijvoorbeeld natuurlijke ingrediënten en een duurzame verpakking hebben.

Optimaal werken vanuit huis

Mensen zijn niet alleen massaal hun interieur zo mooi mogelijk gaan inrichten, ook hun thuiswerkplek heeft een upgrade gekregen. Een plezierige en professionele werkomgeving is voor veel mensen cruciaal en is een trend die dit jaar wederom zal terugkeren. Populaire producten voor een ideale thuiswerkplek zijn o.a. laptop stands, koptelefoons met noise cancellation, opbergers, notitieboekjes en planners. Maar naast de typische tafelaccessoires en kantoorartikelen doen ook lekkere koffie(bonen), thee, mokken en onderzetters het goed. Deze vervangen de flexwerk momenten in de favoriete koffietent van jouw klant. 

Hobby’s (her)ontdekken

De trend van het (her)ontdekken van hobby's zet door in 2024. Consumenten blijven bezig met activiteiten zoals bananenbrood bakken, puzzels leggen, online sport- en yogalessen volgen, tuinieren en schilderen. De vraag naar bijbehorende producten, zoals sportkleding, bakvormen, puzzels, planten en DIY (Do-It-Yourself) producten, blijft groeien. Zorg ervoor dat jouw (web)winkel hierop inspeelt door dit type producten aan te bieden.

Maatschappelijk verantwoord inkopen

Het bewustzijn rond duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord inkopen blijft groeien. Consumenten nemen hun aankoopbeslissingen steeds vaker op basis van de normen en waarden van een merk. Duurzaamheid speelt een nog belangrijkere rol in de retailsector, en de vraag naar lokale producten blijft stijgen. Breid je assortiment uit met merken die duurzaam zijn of lokaal geproduceerd worden om in te spelen op deze trend.

Kortom, de consumententrends van 2024 bieden veel kansen voor jouw (web)winkel. Door slim in te kopen en producten aan te bieden die passen bij de voorkeuren van de 'nieuwe consument', kun je jouw winkel onderscheiden en succesvol inspelen op de veranderende behoeften van de markt.

Kortom, heel wat interessante trends om rekening mee te houden als (web)winkel. Koop slim in voor 2024 en voeg producten toe die de’’nieuwe consument’’ geweldig zal vinden.
Wil jij eenvoudig producten online inkopen in verschillende categorieën, geheel volgens de nieuwste trends? Meld je gratis aan op het digitale inkoopplatform Orderchamp en profiteer van lage minimum bestelbedragen, betalen na 60 dagen, gratis verzending en meer.

Nog geen account? Speciaal voor de webwinkeliers van Mijnwebwinkel geeft Orderchamp automatisch €100,- shoptegoed bij het aanmelden! Al retailer bij Orderchamp? Dan ontvang je €100,- shoptegoed bij het installeren van de koppeling tussen Orderchamp en Mijnwebwinkel.