29 april 2020

Start een webshop naast je fysieke winkel

Over ons Izzy
Izzy van Uden
Marketing | Mijnwebwinkel

Heb je een offline winkel en twijfel je om een webshop te starten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In dit blog vertellen we je waarom dit een goede keuze is en welke stappen hierbij komen kijken.

Een webshop openen naast je offline winkel brengt vele voordelen met zich mee. Zo kun jij jouw verkoop flink vergroten met een online shop. Benieuwd waarom? Dat leggen we je graag uit!

Goedkoop een webwinkel starten

Het runnen van een webshop is goedkoop
Een webwinkel openen brengt geen grote kostenpost met zich mee. Al voor een paar euro kun jij jouw offline winkel uitbreiden met een online shop. Ook verdere investeringen zijn laag. Je kunt namelijk beginnen met een kleine voorraad, die je waarschijnlijk al in je winkel hebt liggen.

Webwinkel naast een fysieke winkel

Vrijheid en flexibiliteit
De tijd die je aan je webwinkel besteedt is volledig zelf in te plannen, dit geeft je veel flexibiliteit. Heb je een rustig moment in je winkel? Verwerk dan de orders van je webwinkel. Aan jou de vrijheid wanneer (en waar!) jij aan je webshop werkt.

Vergroot je bereik

Vergroot je bereik
Een webwinkel kan je bereik flink vergroten. Zo geeft het potentiële klanten die niet in de omgeving wonen ook toegang tot je winkel. Niet alleen het aantal potentiële klanten worden groter doordat je overal (online) bereikbaar bent, ook vergroot je er je naamsbekendheid mee.

Benieuwd welke redenen er nog meer zijn om een webwinkel te starten? Download onze gids 6 redenen om NU een webwinkel te starten naast je offline shop.

Enthousiast geworden voor het openen van een webwinkel maar weet je niet waar je moet beginnen? Door deze 4 stappen te doorlopen ben jij klaar om óók van je webwinkel een succes te maken!

van bedrijfsnaam naar domeinnaam

Stap 1: Van bedrijfsnaam naar domeinnaam
Zorg ervoor dat je domeinnaam zo goed mogelijk op je bedrijfsnaam aansluit, zodat deze makkelijk te herkennen en onthouden is.

Je huisstijl online doorvoeren

Stap 2: Je huisstijl online doorvoeren
Het is belangrijk om de huisstijl van je fysieke winkel door te voeren in je online shop, zodat men in één oogopslag herkent wie je bent en waar je voor staat.

Offline en online verkopen koppelen

Stap 3: Koppel je offline en online verkopen
Met de Kassa App van Mijnwebwinkel houd je altijd zicht op je online én offline bestellingen. Je voorraad loopt synchroon, retouren zijn makkelijk te verwerken en je dagomzet wordt automatisch berekend.

Stap 4: Check de online verkoopregels
Voor fysieke winkels en online shops gelden niet altijd dezelfde regels. Zo moet er in een webwinkel wat meer informatie verstrekt worden aan je klanten en je klanten hebben een 14-dagen retourrecht. Hier vind je onze juridische templates.

Een uitgebreide uitleg over de stappen vind je in onze gids Van offline winkel naar online succes, inclusief linkjes naar nog meer handige pagina’s.

6 Redenen om nu een webwinkel te starten naast je offline shop

Van offline winkel naar online succes

Inspiratie en tips. Maandelijks in je mailbox.