Hoe verhuis ik mijn .nl domein naar Mijnwebwinkel?

Tijdens de registratie/upgrade van je winkel kun je invullen welk .nl domein je wilt verhuizen. Je moet tijdens dit proces een verhuiscode (ook wel token genoemd) voor het domein invullen. Deze code kun je opvragen bij je huidige hostingpartij.

Uiterlijk de volgende werkdag gaan we de verhuizing van je domeinnaam voor je in gang zetten.

Kies je later een domeinnaam en heb je op dat moment een openstaande factuur? Dan is het mogelijk dat we je vragen eerst de factuur te betalen, voordat wij de domeinnaam verhuizen.

De verhuizing van een .nl domein duurt maximaal één werkdag. Zodra het domein bij ons actief is en gekoppeld aan je webwinkel, sturen wij je per mail de inloggegevens van de mailbox die wij voor je aanmaken.

Heb je op dit moment aan je huidige domein een website gekoppeld, houd er dan rekening mee dat door de verhuizing iedere koppeling komt te vervallen. Wil je dit voorkomen, kies dan voor je webwinkel een andere domeinnaam, bijvoorbeeld www.[domeinnaam]-shop.nl.

Heb je op dit moment aan je huidige domein een mailbox gekoppeld, houd er dan rekening mee dat deze verloren gaat. Het is dus zeer verstandig om eerst een back-up te maken alvorens je het domein verhuist. Wij maken, uiteraard, wel weer een nieuwe mailbox voor je aan. Dit wordt altijd info@[jouwdomein].nl. 

Wij kunnen niet uitsluiten dat er downtime kan ontstaan. D.w.z. dat we niet kunnen uitsluiten dat je tijdelijk geen verbinding kan hebben door de verhuizing. Dit komt omdat er meerdere partijen een rol spelen in de processen die van start gaan en wij hier geen regie over kunnen hebben.