Wat is het filter 'beschikbaarheid'?

Met het filter 'beschikbaarheid' bied je jouw klanten de mogelijkheid om nog gerichter te kunnen filteren. Zo worden de uitverkochte producten namelijk standaard gefilterd uit de resultaten. Wanneer de klant de uitverkochte producten (producten waarbij de hoofdvoorraad, of de voorraad van álle varianten op 0 staan) wel wil zien, moet de checkbox aangevinkt worden.

Dit filter heeft meerdere voordelen. 

  • De klant krijgt betere resultaten te zien die aansluiten bij zijn of haar wensen. Nu deze producten allemaal ook op voorraad zijn zal de conversie van het filter groter zijn dan wanneer dit niet het geval is. 
  • Je kan de klant er ook voor laten kiezen uitverkochte producten te tonen. Dit is handig om de klant te laten zien welke producten je eventueel nog binnen krijgt. Dit kan ervoor zorgen dat je klant dit product op een later moment nog bestelt. 

Hoe stel je het filter in? 

Heel eenvoudig! Je gaat naar producten/filters. Daar klik je op 'filter toevoegen' en selecteer je ‘beschikbaarheid’ in de lijst. Vanaf dat moment staat het filter in je winkel.
 

Kun je ook alleen het filter 'beschikbaarheid' instellen? 

Ja dat kan! Denk wel goed na of het niet fijner is om meerdere filters in te stellen. Als jij verschillende varianten aanbiedt zoals bijvoorbeeld; kleur, maat, afmetingen etc. dan maak je het voor de klant makkelijker om hier ook op te kunnen filteren. De filters kunnen er dus voor zorgen dat je meer verkoopt in je shop! 

Lees hier hoe je filters en eigenschappen toevoegt aan je winkel.