Apple Pay voor je Mollie checkout!

Apple-pay-checkout.jpg

Mollie heeft Apple Pay toegevoegd als betaalmethode. Als Mijnwebwinkel gebruiker met Mollie kun je jouw klanten voortaan ook deze betaalmethode aanbieden. Apple Pay is de betaalmethode van Apple. We vertellen je er meer over!

Apple Pay

Met Apple Pay kunnen jouw klanten heel eenvoudig en veilig afrekenen met behulp van hun iPhone, iPad, Apple Watch en Mac.

Apple Pay werkt met recente versies van Safari. Hier vind je een compleet overzicht van de apparaten en browsers waarmee Apple Pay werkt.

Hoe werkt het?

Apple Pay maakt gebruik van de Wallet-app. Deze ‘slimme digitale portemonnee’ herkent alle details en voorkeuren van de verschillende betaalproducten. Om een betaling te doen hoeven je klanten geen details in te vullen want Apple Pay kent hun gegevens. Na het selecteren van Apple Pay als betaalmethode voltooien ze de betaling makkelijk, snel en veilig met Touch ID of Face ID.

Mijnwebwinkel ziet automatisch of je klant betaalt vanaf een Apple device. Alleen dan wordt Apple Pay getoond als betaalmethode voor de klant. Als winkelier kun je Apple Pay uiteraard ook zonder Apple device instellen in je winkel.

Op de site van Apple lees je meer over Apple Pay.

Apple Pay aanbieden

Mollie verwerkt een Apple Pay betaling op dezelfde manier als een creditcard betaling. Om Apple Pay aan te bieden moet je de betaalmethode creditcard aanzetten in je Mollie dashboard. Vervolgens activeer je Apple Pay in je Mijnwebinkel beheeromgeving. Je kiest er zelf voor of je creditcard hier aanzet als betaalmethode in jouw shop. Je kunt ook alleen Apple Pay aanbieden.

Er zijn 2 mogelijkheden:

  • Als je creditcard aanbiedt als betaalmethode kun je Apple Pay direct activeren
  • Bied je creditcard nog niet aan als betaalmethode? Activeer creditcard dan eerst. Daarna kun je Apple Pay activeren.

Zodra je Apple Pay geactiveerd hebt is de betaalmethode direct beschikbaar voor alle landen waar de betaalmethode gelanceerd is.

Let op:
Als je gaat testen of Apple Pay werkt, wordt er ook gekeken of er betaald wordt vanaf een Apple device. Doe je een testbetaling vanaf een ander apparaat, dan wordt Apple Pay niet getoond.

Selecteer eerst Apple Pay in de Mollie beheeromgeving
En vervolgens in het beheer van je Mijnwebwinkel shop

Mogelijkheden voor Nederland

Om met Apple Pay te betalen moeten consumenten, naast een Apple device, beschikken over een rekening van een bank die de betaaldienst ondersteunt. In Nederland zijn dat vooralsnog alleen ING en ABN AMRO. In de toekomst kunnen er andere banken bij komen. In het buitenland zijn reeds andere banken beschikbaar.

Geen extra kosten

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van Apple Pay via Mollie. Je betaalt alleen de reguliere kosten voor creditcard als betaalmethode.

Strong Customer Authentication (SCA)

Omdat de betaling wordt geautoriseerd met duimafdruk of gezichtsscan, voldoet Apple Pay direct aan de Strong Customer Authentication (SCA) regelgeving uit de Payment Services Directive 2 (PSD2) die in september van kracht wordt.

Waarom alleen voor Mollie gebruikers?

Omdat Mollie onze enige Payment Service Provider is die Apple Pay aanbiedt als betaalmethode.

Afbeelding header: Internetkassa.nu