start direct

Zomervakantie: wat te doen met je webshop?

Trip-planning_0.png

De zomervakantie zit eraan te komen en wat zou het lekker zijn om er even tussenuit te gaan. Maar kan dat wel zo makkelijk als je een webshop hebt? klanten zijn namelijk gewend dat een webshop 24/7 geopend is. Wat kan je als webwinkelier het beste doen? Je webwinkel sluiten, het door iemand anders draaiende laten houden of besluiten toch maar thuis te blijven? In dit blog geven we je een aantal handig tips.

Kun je niemand vinden die je kan helpen, dan is dit niet het einde. Communication is key. Als jij tijdig op je website vermeldt dat de levertijden langer zullen duren i.v.m. de vakantieperiode, hebben bezoekers hier hoogstwaarschijnlijk begrip voor.

Communiceer duidelijk op je webshop dat orders die worden geplaatst tijdens jouw vakantieperiode pas op dag x verstuurd worden. Zo weten de klanten waar zij aan toe zijn en worden zij niet teleurgesteld omdat een pakketje later aan komt. 

Een paar tips: 

  • Geef een kortingscode tijdens jouw vakantieperiode. Op deze manier kom je klanten tegemoet dat zij langer moeten wachten. Ook zijn ze sneller bereid om een bestelling te plaatsen 
  • Communiceer je tijdelijke levertijden: Als je op je website aangeeft dat de gebruikelijke levertijd 3-4 werkdagen is, pas dit dan aan. Het liefste op iedere pagina 
  • Verstuur een nieuwsbrief naar je klanten om hen in te lichten dat orders een langere levertijd hebben dan normaal. Zo zijn ze ruim van te voren ingelicht! 
  • Plaats een aankondiging op je social media kanalen. 
  • Wil je de gehele vakantie geen klantcontact hebben? Schakel dan een Webshop Support in. Hierdoor blijft jouw webshop bereikbaar.
  • Door de vakantieperiode kun je niet de volledige service aan je klanten bieden die ze gewend van je zijn. Het is daarom verstandig om lopende Google- Ads campagnes tijdelijk stil te zetten. Zo voorkom je extreme drukte (en onnodige kosten). 

Maar vooral: geniet!

Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt om met vakantie te gaan, vergeet niet te genieten en te ontspannen van je vrije tijd. We snappen dat het lastig kan zijn om je webshop los te laten, maar als je met je gedachten nog de hele tijd bij je onderneming zit, is het nog geen vakantie te noemen. En juist als ondernemer is het belangrijk om af te toe even te ontkoppelen en weer op te laden. Geniet daarom tot het uiterste!

Team Mijnwebwinkel wenst je veel succes en een fijne vakantie. 

undraw_Having_fun_re_vj4h.png