Hoe kan ik een vrij tekstveld aan een artikel toevoegen?

Beschikbaar vanaf Mijnwebwinkel PRO

Sommige artikelen maak je misschien op bestelling en extra persoonlijk door er een naam of boodschap in te verwerken. Deze naam of boodschap kun je je klant direct bij artikel in laten vullen via een vrij veld.

Vrij veld

Het vrije veld is een veld dat net als de keuzelijst is ondergebracht bij de prijs van een artikel op de artikeldetailpagina. Net als keuzelijsten kun je er meerdere van toevoegen, en bepaal je zelf of je klant er letters, cijfers, of een kort verhaal in kwijt kan. 

vrijevelden-02.png
Een vrij veld onder de prijs van een artikel

Toevoegen

Om een vrij veld bij een artikel toe te voegen klik je onderaan het algemeen tabblad van de artikeleditor op Vrij veld toevoegen. Geef het veld een naam, deze naam wordt ook voor het veld op de artikeldetailpagina geplaatst.

Vrij veld toevoegen.png
Klik op de knop Vrij veld toevoegen om een vrij veld toe te voegen

Typen tekstvelden

Je kunt kiezen uit twee typen tekstvelden. Een tekstveld en een lang tekstveld. Voor beide velden kun je een minimum en een maximum aantal karakters instellen. Tijdens het typen geeft een teller aan hoeveel karakters je nog mag toevoegen.

Is er bij je vrije veld een voor of achtervoegsel nodig? Kies dan altijd voor het tekstveld. Wil je je klant een wat uitgebreidere tekst laten toevoegen? Kies dan altijd voor het lange tekstveld.