start direct

Hoe kan ik mijn producten weergeven?

Beschikbaar vanaf Mijnwebwinkel PRO

Om je producten op de allerbeste manier te presenteren, kun je kiezen uit een aantal overzichten en weergaven. Voor sommige overzichten en weergaven kies je één basisinstelling voor je hele webwinkel, soms kun je dit per pagina regelen.

Productinstellingen
De algemene Productinstellingen voor je winkel vind je in de beheeromgeving onder Instellingen/Vormgeving/Productweergave. Bij de productinstellingen kun je instellen uit welk aantal je klanten kan kiezen bij het bestellen van een product. Laat je klant bijvoorbeeld kiezen uit een getal tussen 1 en 10, óf laat ze zelf een aantal in het vrije veld ingeven.

Artikeloverzichten
In je winkel bekijken je klanten op twee manieren je artikelen: in artikeloverzichten op je pagina’s en op artikeldetailpagina’s waar je ook de omschrijving van je artikel vindt.

Voor de artikeloverzichten heb je keuze uit een stuk of 10 verschillende weergaven (afhankelijk van je thema kan dit wat verschillen). De weergaven verschillen onderling door de grootte van de foto, de aanwezigheid van titel en omschrijving, maar soms ook door animatie! 


 

Bij de artikelweergaven met een kleine foto en de artikelweergaven met een grote foto kun je instellen hoeveel kolommen en rijen artikelen er worden getoond op een volledig scherm. Op deze manier bepaal je hoeveel artikelen er op de pagina komen te staan. Let op: op kleinere schermen worden de kolommen en rijen aangepast aan de grootte van het scherm en kan dit dus afwijken!  

De door jou gekozen weergave bij Instellingen/Vormgeving/Productweergave wordt op elke nieuwe pagina toegepast. Als je wil dat de gekozen weergave voor zowel je nieuwe pagina's als je bestaande pagina's geldt, vergeet dan niet het schuifje bij 'alle overzichten aanpassen' aan te zetten. Het is ook mogelijk om per pagina een andere weergave te kiezen. Selecteer hiervoor in het menu via Producten/Productoverzicht de pagina waarop je de weergave wil aanpassen en kies vervolgens een andere Artikel weergave

 

Artikeldetailpagina

Op de artikeldetailpagina presenteer je jouw artikel. Hier vindt je klant de omschrijving, prijs en artikelfoto’s en de mogelijkheid om het artikel te bestellen. Voor de artikeldetailpagina heb je ook weer keuze uit een aantal weergaven; de gekozen weergave wordt voor alle artikelen in de hele winkel gebruikt. 

 

Let er op dat sommige weergaven voor de artikeldetailpagina - maar ook voor de overzichtspagina's - goed gebruikt kunnen worden in combinatie met je artikelfoto's. Sommige weergaven werken beter met staande foto's, andere met liggende foto's.

Tip!

Voor de weergave wallpaper voor de artikeldetailpagina wordt de tweede artikelafbeelding gebruikt als achtergrond voor de pagina. Als er geen tweede afbeelding is gekozen, dan wordt de eerste afbeelding gebruikt. Zo kun je een afbeelding kiezen voor weergave in de overzichten (afbeelding 1) en een afbeelding voor op de detailpagina (afbeelding 2).