Hoe verwijs ik extra domeinen door naar mijn webwinkel?

Met een Mijnwebwinkel abonnement kunnen wij één domein hosten. Heb of wil je graag meerdere domeinnamen? Dan is het wel zo fijn als ze niet op een loze pagina uitkomen! Je kunt extra domeinen - zoveel je maar wilt - aan je webwinkel doorlinken met een 301 redirect. 

Tip

Bied je meerdere talen aan in je winkel? Bekijk dan hier hoe je een domein kunt koppelen aan een andere taal dan je standaardtaal.

DNS instellingen
In veel gevallen kun je dit zelf regelen via de DNS instellingen. Kun je zelf niet bij de DNS instellingen van het domein dat je geregistreerd hebt? Vraag dan of je hostingpartij dit voor je wil doen. Hoe je zo'n 301 redirect aanmaakt verschilt per hostingpartij. Dus kom je er niet direct uit, vraag dan je host om hulp of om een instructie. 

Voorbeeld
Wil je eens in de praktijk zien hoe zo'n doorverwijzing nu eigenlijk werkt? Type dan in je adresbalk www.lemonweb.nl. Dit is een domein van Mijnwebwinkel. Je zult zien dat je direct doorverwezen wordt naar www.mijnwebwinkel.nl en dat ook het domein in je adresbalk gewijzigd is.