start direct

Hoe voeg ik een paginaheader toe?

Een paginaheader is de afbeelding bovenaan iedere pagina in je webwinkel. Vaak staat hier je logo in. Je plaatst deze afbeelding in de beheeromgeving bij Instellingen/Vormgeving/Template instellingen onder het tabblad 'Header'. 

Maak een afbeelding (de 'paginaheader') geschikt voor elke schermbreedte door ervoor te zorgen dat de afbeelding 2200 pixels breed is. Zorg er wel voor dat je alleen in de middelste 1100 pixels belangrijke informatie zoals je logo plaatst. De buitenste 1100 pixels worden er op kleine schermen (zoals telefoons en tablets) 'afgesneden'. Een headerafbeelding mag maximaal 400 pixels hoog zijn.

  • Gebruik je het Classic thema? Maak je header dan 770, 880, 990 of 1100 pixels breed. De breedte hangt af van je instelling bij Vormgeving/Indeling.
  • Gebruik voor het maken van de afbeelding een fotobewerkings- of tekenprogramma, zoals Adobe PhotoShop of Gimp. Beschik je niet over deze software? Dan kun je ook een online tool als Pixlr gebruiken
  • Door de afbeelding op te slaan als .JPG, .GIF of (transparante) .PNG  kun je de afbeelding toevoegen en gebruiken als pagina header. Het is ook mogelijk om een bewegende .GIF afbeelding te plaatsen