start direct

PRO - Hoe voeg ik filters toe?

Je klanten kunnen laten filteren, hoe fijn is dat! Lees snel verder, zodat ook jij je klanten deze fijne functie kan aanbieden.

We hebben een bètaversie van filters gelanceerd. Dat wil zeggen dat we met een kleine groep klanten de functionaliteit testen. Dit doen we om de stabiliteit van het platform te garanderen en eventuele schoonheidsfoutjes te ontdekken.

Waarop kun je filteren?

Er zijn een aantal mogelijkheden waarop jij je klanten kunt laten filteren. Zo kun je filteren op algemene informatie en eigenschappen. Wat dat precies inhoudt, lees je hieronder.

Algemene informatie: Hiermee kun je jouw klanten laten filteren op de prijs en op eventuele uitverkochte artikelen. Deze optie om op te filteren staan al voor je klaar in de beheeromgeving

Eigenschappen: Heeft je product een eigenschap, zoals vorm (rond, vierkant, driehoek) of inhoud (100ml, 200ml) dan kun je hierop filteren. Je doet dit door 'extra velden' toe te voegen aan je product en de juiste vaste waarde (bijvoorbeeld: 100ml) aan te vinken voor je product.

Hoe stel je filters in?

Nu weet je weet welke filters je kunt aanbieden, wil je natuurlijk weten hoe je dit instelt. Aan de slag!

Stap 1: Ga naar inhoud/filters
Stap 2: Klik op de groene knop 'filters toevoegen'
Stap 3: Selecteer de gewenste filter en klik op opslaan
Stap 4: Herhaal stap 2 t/m 3 om meerdere filters toe te voegen

Hoe werkt het voor mijn klanten?

Je hebt nu succesvol de gewenste filters toegevoegd in je shop, maar hoe werkt het dan? In je winkel zie je boven en onder de artikeloverzichten een knop met 'Filter' staan. Via deze knop kunnen je klanten hun filters instellen. Vervolgens krijgen je klanten alleen die producten te zien die voldoen aan de filter. Zo kan je klant gemakkelijker de juiste producten vinden en wordt je kans op een verkoop vergroot. 

Ik zie mijn extra velden niet tussen de filters staan?

Binnen de extra velden kan er alleen gefilterd worden op de vaste waarden. Je stelt dit in via soort invoer. Daarnaast moet het extra veld onderdeel zijn van een veldenset, of geldig zijn op alle artikelen. 

Wil je filteren op keuzelijsten? Dat kan met een PREMIUM abonnement. Bekijk hier meer informatie.