start direct

Moet ik ook een achtergrondkleur instellen als ik een afbeelding upload?

Ja, dit is verstandig. Je zou verwachten dat het niet noodzakelijk is om een achtergrondkleur in te stellen als je ook al een afbeelding geĆ¼pload hebt, maar het is beter om dit toch te doen. Dit om een aantal redenen:

  • De standaard achtergrondkleur als er niets ingesteld is, is wit
  • Je browser (het programma waarmee je op internet gaat, bijvoorbeeld Google Chrome of Safari) toont de ingestelde achtergrondkleur tot een afbeelding ingeladen is. Als je een overwegend donkere afbeelding hebt, krijg je eerst even een wit vlak wat daarna vervangen wordt door de afbeelding. Dat is niet mooi en komt onrustig over
  • Sommige kleuren, bijvoorbeeld de achtergrond van sommige tabellen, word berekend aan de hand van de achtergrondkleur. Als deze niet ingesteld is, wordt er met wit gewerkt, en dat kan ongewenste resultaten geven

Achtergrondafbeelding uploaden en achtergrondkleur kiezen

Je kunt in het beheer van je winkel een achtergrondafbeelding en tegelijkertijd ook een achtergrondkleur kiezen voor je winkel. Dit doe je bij: Instellingen/Vormgeving/Template instellingen onder het tabblad 'Pagina'.

Welke achtergrondkleur kan ik het beste instellen?

Kijk goed naar de afbeelding die je uploadt en bepaal wat de kleur is die hier het beste bij past. Heb je een hele donkere foto, dan is het het beste om voor een donkere tint te gaan die gemiddeld veel voorkomt in je afbeelding. Heb je een heldere afbeelding, kies dan een hele lichte tint.

Hoe achterhaal ik de specifieke kleur in een afbeelding?

Stel dat je een hele specifieke kleur hebt in een achtergrondafbeelding, dan kun je een zogenaamde 'color picker' gebruiken om de kleurcode van die specifieke kleur te bepalen. Als je niet beschikt over een fotobewerkingsprogramma als Adobe Photoshop, dan kun je dit ook online doen met bijvoorbeeld deze tool. Ook zijn er voor browsers als Chrome en Firefox verschillende plugins beschikbaar waarmee je een kleur kunt 'picken' in een pagina, bijvoorbeeld 'Eye Dropper' voor Google Chrome.

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Schakel dan de hulp in van de community.