Uitgelicht: Bob's Vinyl

Bob's Vinyl winkel

We stellen je graag voor aan Bob! Een man met een grote passie voor muziek en LP’s, die daar 12 jaar geleden zijn werk van heeft gemaakt. Als eigenaar van de webshop én fysieke winkel Bob’s Vinyl, weet hij als geen ander hoe het is om te ondernemen en daarin nieuwe stappen te zetten.

Van hobby tot webshop, fysieke winkel en evenementen

In 2010 startte Bob naast zijn baan een webshop. De start van Bob’s Vinyl is een feit. Een onderneming die de jaren daaropvolgend alleen maar is gegroeid. Na zo’n drie jaar heeft hij de keuze gemaakt om fulltime voor Bob’s Vinyl te gaan. Meer tijd en meer focus, om de potentie van de webwinkel door te zetten. De groei zette zich voort, want in 2018 ging Bob’s Vinyl offline. Naast online verkoop kunnen klanten sindsdien Bob’s Vinyl vinden in Aarle-rixtel. Drie jaar later is de winkel verhuisd naar een groter pand, waarna het assortiment is uitgebreid met een grote collectie aan (speciaal)bieren. Om de gezamenlijke passie voor muziek een podium te geven, organiseert Bob sinds oktober 2021 elke maand een live sessie in de omgeving. Dat noemen wij pas een prachtige groei van je onderneming!

Bob’s Vinyl & Bier

Bij Bob’s Vinyl & Bier vind je zowel nieuwe als tweedehands LP’s. Waar het begonnen is met tweedehands LP’s, heeft de verkoop van nieuwe platen ervoor gezorgd dat ook jongeren Bob’s Vinyl weten te vinden. De meeste klanten die voor de platen in de winkel komen, zijn geen dorpsbewoners, maar komen uit alle hoeken van het land. Slechts een paar dorpsbewoners wisten de winkel te vinden.

Bob zocht een manier om de dorpsbewoners kennis te laten maken met Bob’s Vinyl en kwam met het idee om ook speciaalbier te gaan verkopen. Win-win, want zo heeft hij alles in huis voor een avondje genieten onder de huidige doelgroep én trekt hij een nieuwe doelgroep aan. Vooral tijdens feestdagen zoals vaderdag zijn de bierpakketten in trek bij de bewoners van Aarle-Rixtel. Sindsdien is Bob’s Vinyl uitgebreid naar Bob’s Vinyl & Bier.

De kracht van offline verkoop

Na een tijdje alleen online verkopen begon Bob de romantiek van een platenzaak te missen. Hetgeen waar hij juist zo van kan genieten. Een fysieke winkel openen veranderde dat, met als bijkomend voordeel dat hij nog meer in contact kwam met andere muziekliefhebbers.

Daarnaast is offline verkopen voor dit soort product ook heel belangrijk. Er is zelfs een groep liefhebbers die weigeren online te kopen. Het gaat daarbij om de ervaring die een platenzaak met zich mee brengt. Het door de bakken struinen, op zoek naar de beste LP’s, een hobby an sich! Door de opening van de Bob’s Vinyl winkel, werd een nieuwe doelgroep aangesproken binnen de doelgroep LP liefhebbers. Het is dan ook een uitje voor veel klanten die Bob’s winkel bezoeken. Gemiddeld zijn klanten zo’n 1 tot 2 uur zoet in de platenzaak.

Toen hij begon met Bob’s Vinyl, verwachtte hij dat dit een paar jaar leuk zou zijn om erbij te doen. Inmiddels is hij al jaren fulltime ondernemer, met goedlopende fysieke winkel én webshop. Hij verwacht dat Bob’s Vinyl nog wel even blijft bestaan en doorgroeien. Zijn doel is dan ook om te blijven doen wat hij leuk vindt.

Bob heeft zijn bedrijf succesvol opgezet met Mijnwebwinkel

En doet nu wat hij het allerliefste doet. Wil jij ook van je hobby je werk maken? Open je eigen webshop met Mijnwebwinkel en start eenvoudig met het verkopen van producten. Online met Mijnwebwinkel, offline met de Kassa App.

start je webshop