start direct
back in business.

Alle informatie over ondernemen tijdens corona op rij.

Ondernemen tijdens corona

ondernemen tijdens corona.

De uitbraak van COVID-19 raakt iedereen. Op deze pagina bundelen we alle informatie rondom ondernemen tijdens corona. Of je nu juist een eigen bedrijf wilt beginnen in coronatijd óf juist wilt kijken hoe je jouw (fysieke) business zo succesvol mogelijk kunt aanpassen aan de huidige situatie.

Webshop mogelijkheden

Start je eigen (online) onderneming

Waar fysieke winkels het moeilijk hebben, laten de ecommerce cijfers juist een positieve trend zien. Sinds corona is er wereldwijd al 69 miljard (!) meer uitgegeven dan verwacht. Mensen zitten veel thuis achter hun computer en shoppen steeds minder in de fysieke winkelstraat. Online liggen er dus veel kansen. 

Overweeg je om een eigen onderneming te starten? Wij hebben een handig business template voor je waarmee we je in 11 stappen op weg helpen naar je eigen onderneming. 

download het business template

Van fysieke winkel naar webshop

Heb je een fysieke winkel maar verkoop je nog niet online? Dan is dit het perfecte moment om een webshop te starten. Een webshop is niet alleen handig nu minder mensen shoppen in de winkelstraat, maar heeft ook veel extra voordelen. Wat dacht je van de lage investering, 24/7 openingstijden en het vergroten van je afzetmarkt. En juist omdat offline contactmomenten schaarser worden, zijn steeds meer mensen online te vinden. 

Tip: Met de Kassa App van Mijnwebwinkel  worden je on- en offline voorraad automatisch gesynchroniseerd.

We schreven een handige, gratis gids 'Van offline winkel naar online succesproduct'. 

download de gids
Kassa App

Geldzorgen? Deze organisaties helpen jouw bedrijf

Heb je al een eigen bedrijf en kun je een objectieve adviseur gebruiken die meekijkt naar je huidige situatie en de toekomst van je bedrijf? De KvK heeft een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet in het artikel 'Geldzorgen? Deze organisaties helpen jouw bedrijf'.

Naar KvK artikel

Afhaalmogelijkheden voor de horeca

Met pijn in het hart moesten horeca eigenaren hun geliefde restaurants opnieuw sluiten. Gelukkig schieten de toffe initiatieven als paddenstoelen uit de grond. Van 3 gangen menu's voor thuis tot superdeluxe gourmetpakketten. Aan creativiteit geen gebrek. Overweeg jij ook om een afhaal- en of bezorgservice aan te bieden? Met Mijnwebwinkel bied je eenvoudig de mogelijkheid tot 'afhalen op locatie' én 'betalen bij afhalen'. 

Inspiratie nodig? Wijnbar Bij Dirk startte onlangs een webshop zodat mensen nu thuis hun eigen wijnproeverij kunnen organiseren.

Wijnbar Bij Dirk

Breid je productaanbod uit

Kijk eens of je je businessmodel kunt omgooien. Maak je normaalgesproken kleding? Kijk eens of je nu trendy mondkapjes kunt ontwerpen. Verkoop je kaarten? Kijk eens of je kaarten met een extra lieve boodschap kunt ontwerpen voor mensen die iemand missen. Zo blijft jouw bedrijf relevant tijdens de coronacrisis. 

Vanmariel.nl ontwerpt normaalgesproken postcards en stationary en biedt nu ook leuke mondkapjes. 

vanmariel.nl product mondmasker

Contactberoep? Behoud je klanten en inkomsten

Ook als je een contactberoep heb, zoals kapper, masseur en schoonheidsspecialiste, zijn er mogelijkheden om je inkomsten te behouden. Denk aan het verkopen van ondersteunende producten zoals haarkleuring sets, of cadeaubonnen.

Lees ons blog: 'Contactberoep? Behoud je klanten én inkomsten tijdens de corona…
Support your salon

Thuiswerken: zorg dat je productief blijft

Sinds Corona is het voor veel mensen de nieuwe norm geworden: thuiswerken. Veel webwinkeliers werken vanuit huis en waren hieraan dus al gewend. Maar, dit geldt voor lang niet iedereen. Juist nu het langer duurt, kan het lastig worden om je focus te blijven bewaren. Daarom is het belangrijk dat: 

  • Je zorgt voor een fijne werkplek
  • Niet vergeet om pauze te nemen
  • Prikkels zoveel mogelijk elimineert (denk aan pushmeldingen op je telefoon)
  • Pyamadagen vermijdt (hoe verleidelijk ook ;-) )
Meer weten? Lees 'Thuiswerken: 8 handige tips!'
Thuiswerken

Maak gebruik van productiviteitstools

Een tip die aansluit bij de vorige, is om gebruik te maken van productiviteitstools. Van to do's & checklists tot apps om je concentratie en gezondheid te verbeteren. Wij zetten maar liefst 27 (!) efficiënte tools voor je op een rijtje. 

Download de gids
Productiviteitstools

Leestip

Middenin de coronacrisis een bedrijf starten: je moet het maar durven. Hoewel het aantal faillissementen de afgelopen maanden steeg, grijpen sommigen deze periode juist aan om voor zichzelf te beginnen. Vier startende ondernemers over hun drijfveren. De Ondernemer interviewde hen.

Lees het artikel uit 'De Ondernemer'

start vandaag nog je webshop.

En breng jouw business online

Mijnwebwinkel gratis uitproberen?

Probeer Mijnwebwinkel 14 dagen gratis, alleen je e-mailadres is vereist.

Mijnwebwinkel webshop starten